Lata dagar vid sommarstugan

Det är härligt med semester. Det är det allra bästa som finns, och i kombination med sommaren blir det helt oslagbart. Det är meningen att livet ska sakta ner i dessa lägen och att du bara ska befinna dig i nuet, något som faktiskt är svårare att göra än vad man tror. Jag tror själv att det beror mycket på var man befinner sig. Om man har semester hemma så tror inte jag att man verkligen kommer kunna ha semester, för vardagslivet gör sig alldeles för påmint hela tiden. Det är därför som jag spenderar i princip hela min semester i familjens sommarstuga.

Sommarstugan är min harmoniska del av världen

Därfinns inte alla de delar av vardagen som man har vant sig vid, på gott och ont, och det är precis det som är lösningen på stressen och pressen. Du tvingas helt enkelt att växla ner och puttra framåt istället för att jaga nästa högre växel, och det är som balsam för min själ att göra detta, varje år. Och det finns en sak jag älskar mer än något annat – det öppna vattnet.

Viktigt att planera – noga

Båten som vi har är i toppform efter att ha blivit väl omhändertagen i många, många år. I vanlig ordning så beställde jag båttillbehör från marinaman innan jag åkte ut till sommarstugan, så att allt skulle fungera som det ska. Det skadar dessutom aldrig att ha med sig lite extra tillbehör, ifall det skulle vara så att något går eller har gått sönder. Det gäller att vara planerande innan jag åker till vår sommarstuga, för när man väl är där så är det inte helt busenkelt att bara åka iväg och köpa det som saknas utan att det ska ta en halv dag. Därför ser jag alltid till att ha stenkoll på allt innan avresa!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.