Wax on, wax off

Ur smärta föds framgång är ungefär vad det engelska uttrycket ”no pain no gain” betyder och det är definitivt sant. För någon som mig som gör en del modelljobb är det lite extra sant. Modeller har ju vissa krav på sig, krav som kanske inte alltid är helt bra (jag har tidigare påpekat det där om att vara smal). Men ett annat krav är att man måste hålla nere mängden hår på kroppen. Visst, det är naturligt och så men lurviga ben (hur lite lurviga de än är) leder till att man knappt kan få några jobb alls. Då får man välja hur man vill ha det. Slå ett slag för rätten till håriga ben eller kunna arbeta. Själv väljer jag det sistnämnda och även om jag självklart tycker att alla ska kunna se ut som de vill så gäller det ju omvänt också – jag trivs med lena ben och vill inte att någon ska säga åt mig hur jag ska göra.

Men så var det det där med smärta… Man (kvinna!) kan få bort håret på benen på flera olika sätt. Det bästa sättet i mitt tycke är vaxning då det verkligen får bort alla hår vilket rakning inte alltid lyckas med, och då det håller benen hårfria länge. Nackdelen är då som sagt att det gör ont. Men det gäller mest i början. Man ”vänjer” sig, och vaxar man benen regelbundet hinner håren inte växa ut helt med följd att det gör mindre ont. Man kan vaxa sig själv, men det ger sällan lika bra resultat som att låta en klinik göra det (själv använder jag Clinic Divine, som verkligen kan rekommenderas). En klinik har tillgång till mer exklusiva produkter och mycket kunskap och vet vad som passar bäst för varje enskild person. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.